Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Ada Breedveld (1944 Dordrecht)
opleiding:
Autodidact
 
Wellicht gestimuleerd door haar schilderdende vader heeft Ada Breedveld zich het metier van schilder door zelfstudie eigen gemaakt.

In de jaren '70 exposeerde zij ondermeer met de groep nieuw Rotterdams peil en won tot twee keer toe de ' juryvrije tentoonstelling' in het Lijnbaanscentrum te Rotterdam. Haar werk uit die periode, uitgevoerd in olieverf, kenmerkt zich door een voorkeur voor sombere surrealistische taferelen.

Vanaf de jaren '80 komt hier verandering in en evolueert haar werk naar een meer realistische stijl. Haar doeken, nu in acrylverf, laten vrolijke vrouwenfiguren zien, begeleidt door wisselende symboliek en een dosis humor. Opvallend hierbij is haar levendig en helder kleurgebruik.

Ook in het nieuw aangebroken millennium zijn het volronde vrouwen die de wereld van Ada's schilderijen bevolken. De humor en hollandse knus- en gezelligheid wordt in heldere kleuren verbeeld.

Ada maakt naast acrylschilderijen ook veel drogenaaldetsen die zij met de hand inkleurt. Ook zijn er talrijke zeefdrukken van haar hand. Sinds enige tijd combineert zij in haar werk de gedichten die haar vriend Jan Petrie schrijft.