Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Anke van Westerlaak (1957 Nijmegen)
opleiding:
ABK Minerva Groningen
 
Kunst uit afval  
Afval als materiaal om mee te werken in de kunst is eigenlijk heel voor de hand liggend. Het is goedkoop, divers en overal te vinden. Er zit veel prachtig materiaal bij. Voor mij is het een uitdaging om hele nieuwe vormen en ideeën uit te werken. Ook naar aanleiding van de gemaakte objecten ontstaan soms weer nieuwe ideeën. De afvalobjecten gaan een eigen leven leiden. Ze worden onderdeel van een door mij geschapen nieuwe wereld.      

Toegepaste afvalkunst:  
Door plastic boodschappentassen en verpakkingsplastic op en aan elkaar te laten smelten ontstaan er plastic “lappen”. Door middel van een transfer kan ik een eigen ontworpen afbeelding op het plastic smelten. Van dit materiaal maak ik allerlei voorwerpen. Zoals bijvoorbeeld lampenkappen en omslagen voor vazen en sieraden.      

Korte toelichting op mijn werk  
Verwondering is het eerste woord dat bij mij op komt als ik mijn kunst in één woord wil benoemen. Ik maak kunst vanuit een bepaalde verwondering en wil, door middel van mijn werk, de toeschouwer eveneens verwonderen. Mijn inspiratie haal ik uit het leven van alledag. Ideeën voor nieuw werk kunnen overal ontstaan. Op een terras, in de tuin, in de supermarkt, achter de tv enzovoort. In mijn werk maak ik graag gebruik van wat deze tijd mij aanbied, zowel aan materialen en technieken als aan onderwerpen. Welke techniek of wat voor materiaal ik ook gebruik, alles staat in dienst van het beeld dat ik voor ogen heb. Techniek en materiaal gebruik ik als middel om mijn doel (het uiteindelijke kunstwerk) te bereiken.  

Naast het vrije werk dat ik maak word ik regelmatig gevraagd voor een opdracht of neem ik deel aan een expositie rond een bepaald thema. Ik vind het erg leuk om met een heel nieuw materiaal of onderwerp aan de slag te gaan en er mijn draai aan te geven.