Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Robert van Westendorp (1951 Jakarta)
opleiding:
1969-1972: Artibus (Utrecht), Rietveld (Amsterdam), Koninklijke Academie (Den Haag)
 
1996-2000: Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht
"Ik volgde na de middelbare school drie jaar onderwijs aan verschillende academies voor Beeldende Kunsten: na een jaar Artibus (Utrecht), Rietveld (Amsterdam) en de Koninklijke Academie (Den Haag) "onderbrak" ik mijn opleiding."Tijdelijk" werkte ik in een Medisch-Pedagogische instelling voor kinderen en jeugdigen met een ontwikkelingsstoornis. Na 23 jaar (met veel verschillende taken en verantwoordelijkheden) beƫindigde ik in 1995 deze "tijdelijkheid". Naast dit intensieve werk ben ik blijven tekenen en schilderen, wat tot een aantal opdrachten en tentoonstellingen heeft geleid. Van 1996 tot medio 2000 heb ik de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (afd. autonome b.k.) afgerond.

" Gevallen Masker "
" De krachten achter de uiterlijke menselijke verschijning fascineren me. Wat is het, wat de mens drijft tot zijn denken, voelen en doen?"
Bij mensen in de eindfase van hun leven of mensen met psychische stoornissen, levend in een verstoord evenwicht, wordt men soms een blik gegund achter wat Jung de Persona (=masker) noemt, een wereld van onbekende diepte van het bewustzijn. " Ik zoek naar vormen om deze lagen van de menselijke psyche in mijn werk te verbeelden. In schilder sobere portretten. De lichamelijkheid blijft weliswaar zichtbaar, maar biedt, geabstraheerd of transparant, ruimte aan deze verborgen wereld."

Het contrast tussen de uitgewerkte gezichten, de gestileerde lichaamsvormen en de kale achtergrond versterkt de emotionaliteit die Robert van Westendorp in zijn schilderijen weet te leggen.