Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Annemiek Vos (1962 Eindhoven)
opleiding:
ABK Minerva
 

Na de Minerva heb ik een eigen beeldtaal ontwikkeld die uitgaat van de werkelijkheid maar waarvan de beelden sterk vereenvoudigd waren. Jaren heb ik me bezig gehouden met het thema "huis". Dat begon met stadsbeelden en eindigde met een alleenstaand huis. Deze sobere manier van verbeelden heb ik ook gebruikt voor de thema's Kind , Landschap en Muziek.

Tijdens een kunstbootreis over de Oost zee in 2005, heb ik na jaren weer eens naar de waarneming gewerkt. Dit gaf mij zo'n inspiratie dat ik begonnen ben met een nieuwe serie olieverf schilderijen. De manier van schilderen is impressionistisch maar de beelden zijn eigentijds. Auto's voor een stoplicht, nieuwbouw huizen of een haven in de stad Groningen. Op dit moment vind ik het een uitdaging om mijn huidige leefomgeving op die manier te schilderen. Ik merk dat ik weer op een andere manier naar de wereld om me heen kijk en ik heb het gevoel dat ik nieuwe dingen leer over kleur, het suggereren van ruimte, en vorm.

De meest gebruikte techniek is olieverf, maar ik maak ook gouaches (op papier) en af en toe een zeefdruk Ook heb ik een aantal relatiegeschenken ontworpen.