Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Marja Vink
opleiding:
docentenopleiding textiele werkvormen Tilburg
 
De wereldborduursels.

Kunst moet dat ergens over gaan? Moet het verbazen, ontroeren, choqueren, moet het schoonheid weergeven, iets over de wereld vertellen?
Na mijn 2 reizen door India wist ik het niet meer. Ik heb er veel armoede en sociale onrechtvaardigheid gezien en vaak gedacht: "Waar ben ik mee bezig. Niks doen is geen optie."
Ik heb na deze reizen niet langer portretten van mezelf als uitgangspunt genomen in de borduursels maar het nieuws zoals zich dat opdringt in de krant en de televisie. Ik ben mijn eigen kijk op de wereld gaan maken.
Als basis heb ik krantenfoto’s genomen. De onderwerpen zijn geborduurd met de naaimachine op doorzichtige stof. Verschillende lagen op elkaar. Afbeeldingen gaan vervagen. De loshangende draden zijn "levenslijnen" geworden. Nieuws vervaagt na een tijdje, nieuwe dingen gebeuren. Wat een jaar geleden gebeurd is zijn we alweer vergeten.
Naast de actualiteit-scènes maak ik weer portretten maar nu van mensen die anoniem in het nieuws zijn geweest. Ik geef ze opnieuw een gezicht.

In de borduursels komen de volgende onderwerpen aan bod: de beurscrisis, Cambodja, Kenia, Israel, Afrika, Iran. Het gaat over macht-onmacht-arogantie-chaos-verdriet-berusting-verbazing-moed