Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Liesbet Tol (1960 Lisse)
opleiding:
Vrije Akademie te Den Haag
Rijks Academie voor Beeldende Kunst te Amsterdam
 
Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen
Students Art League te New York
New York Studio School te New York
"Het liefst werk ik met olieverf en veel lijnolie op al eerder bewerkt doek. Dat geeft het schilderij iets doorleefds, alsof het al een hele geschiedenis achter zich heeft. Voor mij heeft elk schilderij dat ook, want het rijpt gedurende langere of kortere tijd in mij, tot ik de juiste vorm gevonden heb om hen tot uitdrukking te brengen. Soms ook gebeurt het me onverwacht, dan heeft iets in mij 'gewerkt' waar ik me niet zo bewust van ben geweest.

Alle facetten van het leven kunnen als thema fungeren en hoewel sommige thema's niet licht zijn (dood, relatie, keuzes) worden ze toch met een zekere speelsheid verbeeld.

Ik merk dat ik langzamerhand een eigen kleurenschema hanteer, van veelal bestorven kleuren: grijsgroen, roest, ecru, bruinzwart met soms een felle toon.

Wat verbeeld is, is vaak wel herkenbaar als iets concreets, maar niet realistisch. Soms ook voegt een tekst, in een schilderij verwerkt of als titel, iets toe aan het werk.

Wat ik veel belangrijker vind dan de herkenning van 'wat' het voorstelt, is de herkenning van 'hoe' iets is, de sfeer, de associatie die het geheel van vorm en kleur oproept."

Liesbet Tol