Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Misja Sirag (1970 Enschede)
opleiding:
1989-1990 Aki, Enschede
 
1990-1994 ABK Minerva, Groningen
SFEERBEELDEN IN KLEURVLAKKEN

"Ik speel met de werkelijkheid. Ik vervorm deze naar een plaats waar mijn eigen sfeer of verhaal aan verbonden is. Ik ga wel altijd uit van de realiteit, maar combineer deze met mijn eigen fantasie of herinneringen".

Het draait in mijn werk om impressies van landschappen uit mijn eigen omgeving of om landschappen die ik tegenkom op reizen in binnen- en buitenland. Met name mijn ervaring van ruimte en licht zijn daarbij bepalend in de verwerking van verbeelding. De waargenomen verandering van de bergen, paden, wegen, sporen van mensen of dieren geef ik weer vanuit verschillende standpunten. De momenten van inspiratie zijn verschillend: het kan de uitgestrektheid van een landschap zijn, de kleuren of het verschil in lichtval.

In een gemengde techniek maak ik sfeerbeelden en composities van kleurvlakken. Kleur, structuur en vlakverdeling hebben daarbij vooral mijn interesse. In mijn atelier ga ik vooral intuïtief te werk. Het uiteindelijke schilderij heeft vaak vele veranderingen ondergaan. Ik werk met acrylverf op karton of board. Experimenten met verschillende technieken, zoals collage en pastel ga ik niet uit weg.

Misja Sirag