Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Annemarie Petri (1965 Den Haag)
opleiding:
1983-1989: Vrije Academie te Den Haag
 
" Het werk van Annemarie Petri bestaat uit collages en etsen. De collages zijn opgebouwd uit fragmenten van etsen, boek-illustraties, behangstalen gecombineerd met diverse andere materialen zoals Oost-Indische inkt, kleurpotlood en olieverf. Door gebruik te maken van deze verschillende materialen ontstaan een gevarieerde textuur en rijke kleurschakeringen.

Een zelfde kwaliteit wordt bij de etsen bereikt door een aantal drukgangen (4 tot 6) en het feit dat bij het afdrukken op de etsplaat geschilderd wordt.

De collages en etsen zijn te rangschikken naar verschillende genres: landschap, stadsgezicht en interieur. De landschappen en stadsgezichten ademen een aan de tijd onttrokken sfeer. We zien donkere boomgroepen, water, een brug, statige gebouwen uit een ver en vervlogen verleden.

Wanneer we naar een voorstelling in het platte vlak kijken moeten we ons even overgeven aan de illusie, maar tegelijkertijd kunnen we niet vergeten dat het niet meer is dan een illusie. Het kunstweek beeldt wel leven af, maar blijft zelf een onbezield artefact. Het werk van Petri thematiseert juist deze spanning tussen de levenloze afbeelding van het afgebeelde leven. M.F.