Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Lilian van Opdorp (1960 Den Haag)
opleiding:
1984-1989: Academie voor Beeldende Kunsten Minerva te Groningen
 
1990-1991: Staatsacademie voor Beeldende Kunsten Surikov te Moskou
"Mijn werk is gebaseerd op een eenvoudig principe: de beperking tot twee hoofdvormen die een dialoog met elkaar aangaan. Deze vormen strekken zich meestal uit tot over het beeldkader en zijn fragmenten van steeds andere werelden. De dialoog die zij voeren verandert daardoor voortdurend van karakter. Elk schilderij is opgebouwd uit vele transparante verflagen, die vorm en inhoud beïnvloeden.

Aanvankelijk was het uitgangspunt voor de dialoog 'ruimte en stilte', bewegend over de grens van harmonie en disharmonie. De vormen waren niet direct afgeleid uit de waarneembare werkelijkheid. Dit leidde tot abstracte doeken met grote uitgebalanceerde vormen en tegenvormen, opgebouwd uit summier met elkaar contrasterende verflagen, structuren en kleurstellingen.

De reizen die ik, sinds een woon- en werkperiode van een jaar in Moskou, regelmatig naar de (voormalige) Sovjet-Unie onderneem, hebben zowel in vormentaal, dialoog als materiaalbehandeling een verschuiving teweeggebracht. De steeds terugkerende confrontatie met een relatief onbekende cultuur, levensbeschouwing en normen- en waardensysteem fascineert me en is een onuitputtelijke inspiratiebron. Deze confrontatie verbeeld ik niet letterlijk, maar ik zoek naar een intuïtieve weergave ervan. De dialoog gaat over afstoten en aantrekken, over onrust en rust."

Lilian van Opdorp