Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Yvonne Oordijk (1962 Amsterdam)
opleiding:
Chr. Hogeschool voor de Kunsten, Constantijn Huygens, Kunstacademie Kampen
 
De landschappen worden in weer en wind naar de waarneming geschilderd of getekend. Kleur is voor Yvonne Oordijk een essentieel expressie- middel. Ze gebruikt daarvoor naast olieverf meestal pastelkrijt en weet op geraffineerde wijze te voorkomen dat dit kwetsbare materiaal ontaardt in de zoete, vlekkerige kleurenbrij die bij onoordeelkundige of op effect gerichte toepassing kan ontstaan, en waaraan ze een enorme hekel heeft. Door met licht, structuur en ruimte te spelen, ontstaat er een gelaagdheid; een ruimte in een ruimte, waarbij het beleven van het landschap voelbaar is. 

Het schilderen van een portret is een bijzondere bezigheid. Ten eerste is daar het samen-zijn met de geportretteerde, die zich onwennig voelt en bespied. Daarna ontstaat er vaak een intieme sfeer, waarin het model zich ontspant en zichzelf een beetje vergeet, zodat de schilder steeds beter kan kijken en werken.De concentratie is groot en het model lijkt altijd op te gaan in een groter geheel en is op dat moment toch het middelpunt van het universum.  Soms zijn de portretten gemaakt in opdracht, vaak is het mijn eigen fascinatie.

De portetten van de laatste jaren worden steeds aardser en persoonlijker. De personen hebben iets kwetsbaars, maar tegelijk een ingehouden kracht door het luministisch kleurgebruik dat hen tot stralend element maakt. Als het lukt om een stukje van iemands persoonlijkheid te vangen, vind ik dat altijd een wonder.