Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Evert Meilink (1960 Gramsbergen)
opleiding:
1979-1984: Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag
 
" De thema's in mijn werk spelen zich af in het gebied van cultuur en natuur. Het licht speelt daarin een belangrijke rol. Licht is aanleiding tot het schilderen van gebouwen, dieren of personen. Uit mijn werk blijkt een fascinatie voor verlaten plekken en dieren, die daar mogelijkerwijs kunnen leven.

De zolder van mijn ouderlijke huis was zo'n plek waar het dagelijks leven met zijn regels en eisen geen invloed had. Wanneer afgedankte voorwerpen eenmaal op zolder waren beland, leek hun eigenheid tot leven te komen. Het was of de dingen, hoe verschillend ook, zich moeiteloos naar elkaar voegden. Smaak en esthetiek gelden niet op een zolder en toch ging van dit samenraapsel een speciaal soort schoonheid uit. Er heerste stof en vergankelijkheid en het was er altijd schemerig. Het maanlicht dat in heldere winternachten door een glazen dakpan scheen, herschiep de zolder in een geheimzinnige sprookjesgrot.

Dieren als wolven, raven en uilen hebben met elkaar gemeen dat ze een veelal verborgen leven leiden. We ervaren ze slechts aan de rand van onze belevingswereld. Ze vertegenwoordigen voor mij een wereld die haaks staat op onze efficiƫnt ingerichte samenleving. Ze prikkelen mijn verbeelding en vormen een vruchtbare voedingsbodem voor mijn werk.

Geworteld in de figuratieve traditie streef ik er naar om een losse verftoets te combineren met een realistische weergave."

(Evert Meilink)