Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Els Maasson
opleiding:
Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag 1992 afgestudeerd in schilderen en tekenen
 
"In mijn werk gebruik ik op dit moment diersymboliek en tekst. Ik zoek naar wegen om deze twee elementen samen te brengen in een prent.

Een dier beeld ik af vanwege de symbolische, archetypische en verhalende waarde van het dier; niet om de emotie. De teksten die ik mijn prenten meegeef, schrijf ik zelf. Hierbij laat ik me meeslepen door mijn fantasie en dromen aangaande het dier. Ik toon de eigenschappen die ik het dier toedicht, waarover ik zelf graag zou beschikken zoals; humor, verlangen en liefde.

Door het gebruik van mijn teksten ontstaat de suggestie alsof het kunstwerk afkomstig is uit een oud prentenboek. Het versierende element schuw ik nooit. Inspiratie voor deze versierende elementen vind ik in iconen en afbeeldingen uit oude prentenboeken.

Soms kleur ik mijn prenten handmatig in. Hoewel tijdens mijn studie het grootste nadruk lag op het tekenen en schilderen, heb ik mij sinds mijn afstuderen steeds meer ontwikkeld als graficus. Etsen, linoleumdruk en hoogdruk behoren tot mijn favoriete druktechnieken."

Els Maasson