Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Jaqueline Knol (1975 Meppel)
opleiding:
NHL - tekenen, Leeuwarden, 1998
 
ABK Minerva, Groningen, 2000
Door tijdens mijn opleiding te experimenteren met verschillende technieken, is mij duidelijk geworden dat ik mij het beste kan uitdrukken door te schilderen. In het schilderen bleek ik gevoelsmatig uiteindelijk mijn idee├źn de meeste beeldkracht te kunnen geven. Ik heb gemerkt dat mijn werk voornamelijk bestaat uit wie ik ben; mijn omgeving en mijn interesse van dat moment.

In mijn schilderijen schep ik rust en orde, misschien om het ontbreken hiervan in mijn dagelijks leven te compenseren. De bloemenpatronen, die ik in mijn schilderijen verwerk, zijn in de loop der tijd steeds complexer geworden. Vaak gaan de bloemenpatronen samen met de afbeelding van bijvoorbeeld een kikker of een kameleon; dieren, die me boeien vanwege hun vorm, kleuren en de mogelijkheid om van kleur te veranderen. Soms schilder ik vogels die zich verstoppen in de omgeving, maar soms ook wel weer zo herkenbaar zijn dat ze toch opvallen. De mogelijkheid om op te kunnen vallen of je juist te verbergen spreekt mij erg aan. Ik zou willen dat ik dat kon.

Mijn werk wordt realistischer; laag over laag, steeds gladder en ruimtelijker. Kleine details worden steeds belangrijker. De dieren wil ik vooral realistisch weergeven. De bloemmotieven echter mogen eenvoudiger weergegeven worden, omdat de vormen van de bloemmotieven al complex genoeg zijn. De complexiteit zit in de motieven.

Jaqueline Knol