Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Jeannette Heman ( Amsterdam)
opleiding:
Ateliers 63 te Haarlem
 
ABK Vredeman de Vries te Leeuwarden
"In Amsterdam ben ik geboren en ik heb er lang gewoond. In Haarlem volgde ik een opleiding bij Ateliers 63. Toe ik naar Friesland was verhuisd, ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie Vredeman de Vries.

De kennismaking met Friesland met zijn ruimte en vergezichten was voor mij een geweldige ervaring. Het landschap maakte een grote indruk op mij en is een bron van inspiratie voor mijn werk geworden. Enkele jaren geleden ben ik ook dijken gaan schilderen, zowel oude binnendijken als zeedijken die strak boven het vlakke land uitsteken en tegelijkertijd een markant onderdeel van dat landschap vormen. In een vloeiende beweging scheiden ze land en water.

De landschappen die ik schilder zijn diffuus. Ik probeer onderdelen ervan op te laten lichten en andere te laten 'wegdromen', zodat je een 'verdroomd' geheel krijgt en je nog een keer moet kijken wat werkelijkheid en fantasie is. Het landschap intrigeert, omdat het steeds weer verschillend is. Eigenlijk is dat de overeenkomst met de portretten, die ik ook schilder. Net als het landschap zijn ook menselijke gezichten steeds weer boeiend. Je kunt in landschappen en in portretten van mensen beide stemmingen en sfeer uitbeelden.

Ik schilder met olieverf of tempera op hout of linnen. Portret en modeltekeningen, die ik ook maak, worden meestal op papier gezet met conté."

Jeannette Héman