Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Ina Fekken (1960 Wildervank)
opleiding:
Academie Minerva (autonoom) te Groningen, afgestudeerd in 1992
 
"Tijdens mijn studie aan Academie Minerva maakte ik geënsceneerde foto's. Een tijdlang werkte ik aan persoonlijke schetsen ter grootte van een ansicht in de vorm van een geënsceneerde foto, met aan de achterkant een daarop van toepassing zijnde tekst. Dit was op een gegeven moment afgerond.

Na een reis veranderde mijn ideeën over hoe een beeld te maken. Vervolgens heb ik het schilderen weer opgepakt. Ik vond dat het beeld zo plat en zo duidelijk mogelijk moest zijn, zonder een hinderlijke doorzichtigheid. Mijn schilderijen zijn hierdoor overwegend een combinatie van geometrische motieven met grote grillige vormen en symmetrisch van aard. Ook probeer ik vast te houden aan ongebruikelijke kleurstellingen, de platheid en de grote vorm. Juist het niet virtuoze en het niet expressieve aspect van de werken benadrukt een andere gevoeligheid.

Aanleiding zijn elementen die ik vind in de natuur en cultuur. Vaak zijn de schilderijen opgebouwd uit patronen, gevonden in de cultuur, in combinatie met een dier, plant of onderdelen van het landschap. Tegenwoordig is er in deze combinatie vaak sprake van een wringend evenwicht.

Mijn bronnen zijn o.a. het archetypische, de kleuren van het Hoogelandse landschap, literatuur, Indiase miniaturen en middeleeuwse kunst (mozaïeken en schilderijen)."

Ina Fekken