Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Saskia E. M. van Dijk (1960 Voorburg)
opleiding:
1975-'77 Conservatorium Den Haag, afdeling Dans 1977-'80 Dansacademie Rotterdam ( diploma 1980 )
 
1982-'88 Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag ( diploma 1988 )
Mijn werk bestaat uit zinken dozen met daarin gebreide insectenvormen, afgeleid van hommels, libellen, rupsen, sprinkhanen en dergelijke.   De van glasruiten voorziene dozen zijn gemaakt van oude etsplaten, waarop de structuren nog duidelijk zichtbaar zijn. Door middel van solderen zijn ze in elkaar gezet.

De hoofdvormen van de insecten worden gebreid met gekleurde naaigarens. Het breien gebeurt met stopnaalden. Voor de afwerking van de details wordt gebruik gemaakt van verschillende tere materialen, zoals nylondraad, cellofaan, dun ijzerdraad, dun papier en dergelijke.
De manier van werken levert de door mij gewenste vervreemding op.   

Mijn inspiratiebronnen zijn de museale biologische verzamelingen met dozen waarin insecten en de bij behorende etiketten in rijen zijn gerangschikt.   

Mijn 'insectendozen' kunnen als enkele exemplaren op een vlak (een tafel bijvoorbeeld ) worden gelegd of aan een wand opgehangen. In verschillende gevallen wordt een aantal op een bepaalde manier gegroepeerde dozen als één op zich zelf staand kunstwerk gezien. Een enkele keer wanneer het bijvoorbeeld een bijzonder ruimtelijke insectenverbeelding betreft, wordt zo'n object op een vrijstaand zinken sokkeltje gemonteerd.