Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Sonja Burgerjon (1956 Wormerveer)
opleiding:
Kunstacademie Vredeman de Vries, te Leeuwarden afd. Monumentale Vormgeving (cum Laude 1991)
 
Sonja Burgerjon maakt gebruik van verschillende technieken. Zij houdt zich vooral met grafiek bezig, onder andere in de vorm van hout- en steendruk, lino's en etsen. Daarnaast legt zij zich toe op het schilderen in olieverf en experimenteert zij met het 'beschrijven' van plexiglas.

Haar werk is in de loop van de jaren abstracter geworden, maar het blijft herkenbaar, emoties oproepen en een sterk eigen karakter behouden. Ook blijven een aantal symbolische thematieken terugkeren in haar werk.

Een voorbeeld hiervan is de tulp in allerlei varianten van haar bestaan. De tulp is voor Sonja het ultieme symbool van leven en dood. Een bloem die elk jaar van een ondergrondse onaantrekkelijke bol uitloopt tot een prachtig bovengronds spel van lijnen en kleur.

De bewuste keuze om op bijzondere papiersoorten of andersoortige materialen te drukken voegt een extra dimensie aan het werk toe. Zowel de uiterst kleine houtreliƫfs, de linosneden als de grote olieverfschilderijen stralen kracht en diepgang uit.

De melancholie die haar werk deels kenmerkt, heeft in het recente werk plaats gemaakt voor een soort optimisme. Heldere, vrolijke kleuren spatten van het doek af.

Naast haar werk als beeldend kunstenaar verzorgt Sonja Burgerjon ook workshops en cursussen.