Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Yvonne Struys
18 mei 2006 t/m 26 juni 2006
dat er plaatsen zijn, waarnaar geen terugkeer mogelijk is
Yvonne Struys werkt altijd thematisch. Haar thema's haalt zij uit oude mythen en sagen. Uit deze verhalen haalt Yvonne ook symbolen en metaforen. Op haar eigen wijze past ze dit alles in haar objecten en landschappen in.

Van haar objecten vallen de "strijdhemden"; de Amazonekraag, het Amazone hemd en het Weduwehemd het meest op. De basis van deze hemden is, zoals al haar werk, van handgeschept papier, al of niet reliƫf gegeven tijdens het scheppingsproces. In de eerste twee hemden wordt de toevoeging van paardenhaar en paardentuig bijna belangrijker dan het papier. De keus van materialen en vormen baseert ze op de verhalen over de strijdbare paardenvrouwen. In het Weduwehemd zijn zwarte veren verwerkt, die symbool staan voor rouw en ontsnappen aan de fysieke beperkingen van het aardse leven en het opstijgen van de geest naar de goden, na de dood of in de mystieke beleving. Deze zelfde symboliek en materialen gebruikt ze ook in het object "zij die de oceanen oversteken veranderen van horizon, maar niet van ziel" . Haar boekobjecten verwijzen niet alleen qua vorm naar de oude verhalen, soms voegt Yvonne ook letterlijk delen uit de tekst toe. In haar landschappen zie je in gedachten de verhalen zich afspelen, waar haar objecten over gaan.

In deze tentoonstelling schept Yvonne een nieuwe mythische wereld, die verwijst naar oude waarden. Haar werken lijken overblijfselen uit een ons onbekende wereld.