Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Gerard Boersma
31 augustus 2006 t/m 7 oktober 2006
nieuwste werk
Gerard Boersma staat bekend om zijn zeer gedetailleerde hyper-realistische werken van individuen die gevangen zijn in een moment. De mensen die hij afbeeldt zijn verzonken in hun eigen wereld en zijn zich niet of nauwelijks bewust van de anderen om hen heen. Vaak schildert hij mensen die ergens alleen staan of wachten. De personen staan op straat, in de winkel of zitten bij de kapper, de bibliotheek. Stuk voor stuk zeer herkenbare situaties en omgevingen. Doordat Gerard de mensen van achter weergeeft, volgt je blik die van de afgebeelde persoon. Maar waar zij precies naar kijken wordt in de schilderijen niet duidelijk, zodat je blik naar een "ongedefinieerde ruimte" dwaalt. Daardoor laat hij de kijker achter met een gevoel van leegte en roepen de schilderijen van Gerard Boersma een gevoel van afstand op.

Zijn schilderijen zijn foto-realistische portretten van "de mens" in moderne stadslandschappen, nauwkeurig onderzocht met de precisie van een buitengewoon eerlijke socioloog.

Het werk van Gerard Boersma is vorig jaar te zien geweest in de wijk Soho, New York en eveneens in Belgiƫ. In Italiƫ won hij tijdens de Florence Biennale 2005 de vierde prijs voor schilderkunst van de prestigieuze Lorenzo Il Magnifico Medici prijs. Tevens heeft het Fries Museum een schilderij van Gerard in hun collectie opgenomen en won hij in 2003 de publieksprijs van de Vredeman de Vries Vormgevingsprijs voor het project Emma.