Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Irma Kamp
12 oktober 2006 t/m 18 november 2006
portretten van mens en dier
In deze tentoonstelling toont Irma Kamp haar nieuwste werk en schilderijen die nog niet eerder tentoongesteld zijn. Zoals Irma in haar werkt zoekt naar tegenstellingen, zo zoekt deze expositie ook het contrast; mens - dier, groot - klein, licht - donker.

Irma Kamp over haar werk: Schilderen is mijn eerste taal, het meest natuurlijke medium om mezelf in uit te drukken. Beelden en de handelingen waardoor die beelden tot stand komen, zijn samen mijn instrument voor expressie. Het is het zien groeien van verf op drager. De kwaststreken, de verf zelf in al zijn fysieke vormen ( van hompen dik opgebrachte verf tot sterk verdunde druipers) en de dragers waarop ik werk doen afbeeldingen ontstaan.

In mijn materialen en technieken ben ik op zoek naar tegenstellingen. Ik zoek contrast; transparantie tegenover dikke lagen verf, verf tegenover de structuur van de drager en lichte, bijna onaangeraakte gebieden tegenover donkere, doorgewerkte partijen zijn de ingrediƫnten van waaruit ik werk.

Ik werk figuratief en kies mijn onderwerpen vanuit een directe betrokkenheid. Ik schilder de mensen en dieren om mij heen.

Ik maak regelmatig gebruik van spiegelingen. Modellen poseren hierbij letterlijk op spiegels en het weerspiegelde beeld wordt een nieuwe werkelijkheid. De ongebruikelijke vervormingen die ontstaan door vervreemdende standpunten creƫren een afstand van de waarneembare wekelijkheid en versterken de houding en uitdrukking van de modellen. Met deze manier van werken ontwapen ik de modellen, kan ze dichter op de huid zitten. De esthetiek van het model doet er niet meer toe.