Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Gea Koevoets
23 november 2006 t/m 30 december 2006
thuisland Friesland
In deze tentoonstelling exposeert Gea Koevoets haar nieuwste werk. Zelf zegt ze over haar werk:

"Sinds twee jaar heb ik als thema mijn thuisland; het Friese landschap en - wad. Hierbij ben ik onderzoekend bezig, maar vooral intuïtief. Ik probeer de sfeer van het Friese land uit te beelden zoals ik dat ervaar, zie, ruik en voel. De landschappelijke schilderijen hebben panoramische afmeting, zijn vaak geschilderd op ruw hout, waar ik elementen/materialen aan toevoeg. Ik bedenk niets van tevoren. Ik werk met gelaagde en gemengde technieken, waarin olieverf mijn belangrijkste medium is.

Soms zet ik een werk weg om het vervolgens na maanden weer op te pakken. Ik bewerk en speel; dat is het moment waarop mooie dingen tot stand komen. Schilderen is geen statisch proces maar één van vaak onnavolgbare inspiratie. In deze tentoonstelling, waarin de meeste werken ontstaan zijn vanuit een groeiend proces, is al werk te zien dat leidt naar een andere vorm, een andere schildertechniek.

Ik probeer zoveel mogelijk mijn eigen identiteit te behouden maar maak om de techniek te onderhouden af en toe een uitstapje naar ander werk. Dit is vaak de overgangsperiode die ik nodig heb om weer tot de uiteindelijke handtekening te komen, die mijn werk zo kenmerkt.

Als liefhebbers van mijn werk mij zeggen dat de emotie en de rust in mijn werk hen raakt, vind ik dat het grootste compliment dat ik kan krijgen.

In de dagelijkse hectische omstandigheden dreigen mensen hun innerlijke rust te verliezen. Door mijn werk wil ik de kijker kennis laten maken met de stilte. Dit is ook mijn doel."