Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
30 augustus 2007 t/m 6 oktober 2007
Met oog voor detail
In de openingstentoonstelling van het nieuwe seizoen besteed artemisia in kunstzaken aandacht aan de verschillende gradaties van het fijnschilderen. Er is werk te zien van de volgende kunstenaars:

Gerard Boersma

  • Gerard Boersma heeft al meerdere malen succesvol in artemisia in kunstzaken geĆ«xposeerd. Zijn werk staat bekend om zijn zeer gedetailleerde hyperrealistische werken van individuen die gevangen zijn in een moment

Peter Bonnema

  • Het is een tijd stil geweest rondom Peter Bonnema, maar hij is weer helemaal terug. Zijn schilderijen zijn niet meer zo enorm van omvang, maar machines vormen nog steeds de onderwerpen van zijn schilderijen. Door de afwezigheid van mensen op zijn schilderijen en door gebruik te maken van nadrukkelijk perspectief krijgt zijn werk een bijna magisch karakter.

Tom S. Hageman

  • Als oud-docent aan Minerva en als oprichter van de klassieke academie voor schilderkunst in Groningen heeft Tom S. Hageman zijn sporen meer dan verdient. Zijn werk is een zoektocht naar de synthese tussen klassieke en moderne technieken. Bovendien is hij geboeid door het 'Symbolisme'. Net als hen gebruikt hij exotische elementen en motieven, ornamentiek en decoratieve composities, zij het in een veel vrijere benadering dan vroeger.

Sietse W. Jonker

  • Alhoewel Sietse W. Jonker al langere tijd aan artemisia in kunstzaken verbonden is, is dit de 1e keer dat er tegelijkertijd meer werk van Sietse W. Jonker te bekijken is.
Jaqueline Knol
  • Nieuwkomer op deze tentoonstelling is Jaqueline Knol. In haar schilderijen schept ze rust en orde.

Pauline Luijben

  • Haar tentoonstelling afgelopen juni in artemisia was een groot succes, speciaal voor deze expositie heeft zij nog een heel groot doek gemaakt.