Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Mattie van der Veen
5 september 2008 t/m 4 oktober 2008
sterke vrouwen

thematentoonstelling met interpretaties van
Ada Breedveld, Douwe Elias, Irma Kamp, Francien Krieg, Michal Lukasiewicz, Monique Schumacher, Mattie van der Veen, Klaas Werumeus Buning en Robert van Westendorp

Ada Breedveld;
Sterk zijn vrouwen vanuit een innerlijke kracht. Zij zijn voor elke samenleving van onschatbare waarde. Dat wil ik graag zichtbaar maken met mijn schilderijen. Haar aanwezigheid zorgt voor samenhang, versiering, continuiteit in onze en andere samenlevingen. Zij is meestal diegene die ons in het begin van ons bestaan, voedt, leert praten, kleedt en troost. Daarom en omdat het gezien moet worden, zodat zij de waardering krijgt die haar toekomt, schilder ik haar, zodat ze is.
Augustus 2008 Amsterdam.

Douwe Elias;
De meeste sterke vrouwen zijn voor een ander niet te genieten. Juist het breekbare maakt het verschil tussen "een mens" en "dat mens.

Irma Kamp;
Kwetsbaarheid en kracht horen voor mij bij elkaar; je kunt niet krachtig zijn zonder kwetsbaarheid. Dat laat ik zien in twee uitersten; de kracht van de open blik, de onbevangenheid, de naïviteit en het vertrouwen van het jong zijn. De kracht van de geest; ‘het weten’ van het ouder worden

Francien Krieg;
De ogenschijnlijke vrijheid waarin wij leven zet mij als kunstenaar wel eens aan het denken. Hoewel we vrij zijn in hoe wij ons aan de wereld willen vertonen, lijken we toch gevangenen te zijn van het schoonheidsideaal dat door anderen is bedacht. Nu we onszelf rimpelvrij kunnen laten strijken, is de angst om oud te worden de kop ingedrukt, kunnen we liegen over onze leeftijd en ons langer jong voelen. Maar waarom? Zijn we bang voor de dood? Willen we de geschiedenis van onze lichamen wissen? En ontkennen wie we eigenlijk zijn?
Met mijn schilderijen, deze doorgroefde gezichten en doorleefde lijven van deze sterke vrouwen , wil ik vertellen dat oud worden prachtig is!

Michal Lukasiewicz;
I never (or very seldom) give an title nor any comments/explanation to my paintings, in order not to restrict viewer´s own interpretation.It is a clichè, but I prefere to let my art speak for itself.why this painting for ´´sterke vrowen´´exposition? -  I hope this painting on exposition with this title will inspire each pearson  to see it in one´s own way .  

Monique Schumacher;
Ik heb het de vrouwen zelf gevraagd. Deze had 't meeste zin om naar Leeuwarden te gaan [serieus]

Mattie van der Veen;
Kracht en kwetsbaarheid lijken elkaars tegengestelden, maar ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In mijn werk wil ik deze verbondenheid laten zien.
Een sterk persoon is voor mij iemand die authentiek en puur is, dicht bij zichzelf blijft, wars van opgelegde, dwingende trends en schoonheidsidealen. Zo’n levenshouding kan kwetsbaar lijken en is dat misschien ook, maar getuigt vooral van een krachtige persoonlijkheid. Zo iemand vraag ik graag als model voor mijn pastels en schilderijen, waarbij ik enerzijds de kracht benadruk met sterke licht-donkercomposities en anderzijds de kwetsbaarheid in houding en intimiteit van de enscenering. De keuze voor pastelkrijt onderstreept het contrast nog eens. Pastel is een vluchtig en broos materiaal. Het vraagt om lichtheid van aanraking, maar dan wel volstrekt trefzeker, zonder weifeling.

Klaas Werumeus Buning;
"Bestaan er dan zwakke vrouwen?"

Robert van Westendorp;
Naakt, op haar leeftijd en met een door een lang leven wijs geworden blik zo de toeschouwers aankijken; dat kan alleen maar een sterke vrouw zijn, toch? Ze zal zich op de expo thuisvoelen.