Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Gea Koevoets
Frans Beelen & Gea Koevoets
20 november 2008 t/m 27 december 2008
Frans Beelen, sieraden & Gea Koevoets, schilderijen

Frans Beelen maakt opvallende, speelse, kleurrijke sieraden. Haar kracht is haar hoogst originele materiaalkeuze: zo gebruikt zij geen zilver of goud, maar textiel dat zij combineert met allerlei andere materialen. Door de ongebruikelijke combinatie van textiel, kralen, veren, mineralen (gepolijst en ruw), schelpen en ander gevonden materiaal, wordt niet alleen het oog naar het sieraad getrokken, maar ontstaat ook de drang om het te voelen, aan te raken.
"Kijken moet ook met de handen gebeuren".
De sieraden geven een sensuele gewaarwording door de materiaalkeuze en de vormgeving. Ze voelen aan als een kledingstuk met een goede pasvorm. Het sieraad versterkt het zelfbewustzijn van degene die het draagt en door diens bewegingen gaat het sieraad extra spreken: een samenspel waarin sieraad en persoon elkaar versterken.

Gea Koevoets toont in deze tentoonstelling haar nieuwste werk. Haar ‘bekende’ sfeervolle panoramische landschappen raken bij een groot publiek een gevoelige snaar. In dezelfde sfeer en techniek schildert Gea nu huisjes; niet zomaar huisjes, maar veilige havens, waar niemand zomaar door ramen of deuren binnen kan komen vallen. Toch blijven de huizen uitnodigend.
Dit thema loopt, net als de landschappen, als een rode draad door haar leven.
Zelf zegt ze hierover: “
wat ik schilder, dat ben ik, een stuk van mijn leven....men kan het lezen of niet.”