Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
gezicht op Snekertrekweg
Annemiek Vos
2 april 2009 t/m 9 mei 2009
'stadse streken'
Annemiek Vos schildert de laatste jaren stadsgezichten, onder meer van haar woonplaats Groningen en Hamburg. Ter gelegenheid van de expositie wijdde ze een aantal doeken aan Leeuwarden. Haar Leeuwarder onderwerpen zijn onder meer: de dubbele pijp van de Brol, de Westerkade, de Wirdumerdijk en een stadspanorama vanaf het zuiden.

‘De grote impressionistische olieverfschilderijen van Annemiek Vos zijn vaak een beetje duister van opzet, maar ze voorziet ze toch optimaal van licht door een pointillistische techniek. De resultaten zijn sfeervol en nooit zoet romantisch’, .schreef André Keikes onlangs in de Leeuwarder Courant over haar werk.  

Vos (Eindhoven, 1962) studeerde in 1985 af aan de Academie Minerva in Groningen. Haar schilderijen hebben een duidelijk eigen handschrift, dat door haar ontwikkeling heen zichtbaar blijft. Ze begon meteen met grote doeken, waarin ze onder meer steden en havengezichten in donkere tinten en grijzen neerzette. Haar palet werd geleidelijk aan kleurrijker, haar stijl eenvoudiger, ogenschijnlijk neigend naar het kinderlijke. Een tijdlang waren vooral steden en huizen haar onderwerp. Haar huidige impressionistische aanpak sluit daar wat de onderwerpskeuze betreft naadloos op aan, maar toont stilistisch meer verwantschap met haar vroege werk, al is het daarvan totaal verschillend. Vos schildert ook landschappen en verkeerslandschappen (autowegen, viaducten). Daarnaast schildert ze portretten en dieren.