Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Dirk
Gerard Boersma
8 oktober 2009 t/m 14 november 2009
ON OP GEMERKT
De schilderijen van Gerard Boersma verleiden om stil te staan bij de dingen die doorgaans onopgemerkt voorbij gaan. De eenzaamheid van sommige mensen, het gebrek aan communicatie tussen mensen, het in zichzelf gekeerde van wachtende mensen of simpelweg de omgeving die mensen elke dag weer tegenkomen. Een moment in het stedelijke bestaan met alle ruis die daar bij hoort. En dan blijkt dat juist de situaties die doorgaans niet opvallen, heel veel zeggen over de hedendaagse samenleving.

Gerard is geïnteresseerd in stedelijke omgevingen, moderne technieken, het alledaagse gedrag van mensen en hoe mensen tegenwoordig met elkaar omgaan. Vaak zijn dit situaties waarin mensen wachten of zich met onbekenden in openbare ruimtes moeten ophouden. Hij registreert mensen op straat, in het openbaar vervoer, in winkels, wachtruimtes, musea of ik laat de omgevingen zien waarin mensen leven. Omdat deze situaties vaak snel voorbij zijn, legt hij ze vast op foto's die hij vervolgens gebruikt als uitgangspunt voor zijn realistische schilderijen.

Net als de beroemde schilder en zijn familielid Jopie Huisman staat Gerard Boersma bekend om zijn zeer gedetailleerde schilderijen. Het zijn hyperrealistische weergaves van omgevingen en alledaagse situaties die mensen tegenkomen in moderne stadslandschappen.