Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Omgeving Jaca
Misja Sirag
14 oktober 2010 t/m 20 november 2010
schilderijen
De Spaanse Pyrenee├źn zijn voor Misja Sirag het uitgangspunt voor deze tentoonstelling. De enorme variatie aan vormen en kleur in dat landschap zijn indrukwekkend: warme aardetinten worden afgewisseld met vele soorten groen en blauw. De natuur is ruig en verlaten. Het licht is heel bepalend, tijdens hitte, kou, regen, in de ochtend en avond.  

In haar werk legt ze haar beleving van deze landschappen vast. Met name de ervaring van ruimte, licht en sfeer zijn bepalend in de verbeelding van de natuur. De momenten van inspiratie zijn verschillend: het kan de uitgestrektheid van een landschap zijn, de kleuren of het verschil in lichtval.  

Misja Sirags landschappen zijn kleurrijk en expressief. Ze maakt ter plaatse foto's en schetsen en gaat daarna in haar atelier verder aan het werk. Het uiteindelijke schilderij bestaat uit vele lagen en heeft vaak vele veranderingen ondergaan. Misja Sirag werkt met acrylverf op karton of board. Experimenten met verschillende technieken, zoals collage en pastel gaat ze niet uit weg.