Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Dromend
Herman Noordermeer
10 januari 2013 t/m 16 februari 2013
in rust herinnerde emotie
Het werk van Herman Noordermeeris weinig te zien in eigen land. In het buitenland wordt het hooglijk gewaardeerd, het is te vinden in diverse buitenlandse musea. Zijn buitenlandervaringen heeft Noordermeer kort geleden uitgebreid; van 1 t/m 30 november jl. was hij op hun verzoek en kosten, artist in residence in Guanlan Printmaking Base in Shenzhen, een plaats ten noorden van Hongkong. Te midden van een indrukwekkend internationaal gezelschap ( 7 nationaliteiten), waaronder mr. Peter Ford en Dan Weldon, heeft Herman Noordermeer daar, met zijn ‘eigen’ werkplaatsassistenten, 3 prenten gemaakt, waarvan 2 litho’s en 1 offsetdruk. De laatste techniek was voor Herman Noordermeer nieuw. Artemisia in kunstzaken is trots dit nieuwe werk te kunnen en mogen exposeren.  

Noordermeer ’s manier van werken kan gekarakteriseerd worden als een constante stroom van tekeningetjes en notities waaruit langzaam " beelden" ontstaan. Deze beelden lijken bevroren momenten , maar er ontstaan verschillende betekenislagen welke een symbolische betekenis suggereren. Al zijn werken vertellen een verhaal dat niet altijd gemakkelijk is te lezen. Veel is verscholen en blijft verborgen . Terugziend op zijn werk tot nu toe zegt hij: “ Het zijn beelden die een interactie lijken te zijn tussen sterfelijkheid en onsterfelijkheid.”  

Visualisatie, het zichtbaar maken, speelt een belangrijke rol in het werk van Herman Noordermeer. Belangrijke elementen hierbij zijn: het beeld, de betekenis, hun onderlinge relatie en de indruk die het beeld nalaat. Materiaalbehandeling en het materiaal zelf zijn hierbij minder van betekenis. Herman Noordermeer is geïnteresseerd in het idee. Het concreet vormgeven van dat idee, is wat hem boeit. Naast lithograferen , schildert Herman Noordermeer met olieverf in zeer sobere kleuren waarbij hij glacerende lagen verf over elkaar gebruikt.