Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Pyrops
Saskia van Dijk
4 april 2013 t/m 11 mei 2013
ets-collages, handgebreide insecten, gemengde technieken
Saskia E. M. van Dijk is 25 jaar beeldend kunstenaar. In haar tweede expositie bij artemisia toont zij een overzicht van haar werk. Naast nieuwe hand-gebreide insecten zijn haar ets-collages en gemengde technieken te zien.  

Van Dijk’s ets-collages ontstaan door tijdens de eerste drukgang gekleurd papier mee te drukken, waardoor kleurnuances ontstaan die alleen met inkt niet te verkrijgen zijn.  

In de gemengde technieken van Saskia zijn concrete vormen van voorwerpen en situaties het vertrekpunt voor een onderzoek naar vorm, kleur, ruimte, structuur en gelaagdheid, hetgeen uiteindelijk leidt tot een uitgekristalliseerd product met een eigen tastbare "huid".  

Daarnaast maakt Saskia E. M. van Dijk zinken dozen met daarin gebreide insectenvormen, afgeleid van hommels, libellen, rupsen, sprinkhanen en dergelijke. Haar fascinatie voor museale biologische verzamelingen dozen, waarin insecten en de bij behorende etiketten in rijen zijn gerangschikt, ligt hieraan ten grondslag. De hoofdvormen van de insecten worden gebreid met gekleurde naaigarens. Het breien gebeurt met stopnaalden. Voor de afwerking van de details wordt gebruik gemaakt van verschillende tere materialen, zoals nylondraad, cellofaan, dun ijzerdraad, dun papier en dergelijke. De manier van werken levert de door haar gewenste vervreemding op. Haar van glasruiten voorziene insectendozen, zijn gemaakt van oude, in elkaar gesoldeerde etsplaten, waarop de structuren nog duidelijk zichtbaar zijn.  

Zondagmiddag 28 april van 15.00 tot 17.00 uur is de kunstenaar aanwezig.