Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Anke van Westerlaak
23 juni 2013 t/m 14 september 2013
'Ek herhaal jou', Ingrid Jonker verbeel

op locatie: Rotondekerk Terband, alleen zaterdag en zondagmiddag 13.30 - 17.00

Wia Bouma, Klaas Werumeus Buning, Sonja Burgerjon,  Annagreet Hoogeland, Pieter Ploeger, Catrinus Spinder,  Jacob C. Taekema, Liesbet Tol, Meint van der Velde, Matty de Vries,  Anke van Westerlaak hebben zich speciaal voor deze tentoonstelling laten inspireren door de gedichten van Ingrid Jonker, de overbekende Zuid Afrikaanse dichter.  Alle twaalf maakten autonome werken, die geen illustratie zijn, de gedichten zijn natuurlijk wel aanwezig.

De disciplines waar de kunstenaars in werken loopt uiteen, het formaat van 100 x 100 cm van de werken brengt eenheid in de presentatie. Een uitzondering hierop vormt de plek onder het orgel, op deze paneelwand maakt Sonja Burgerjon een vijf-luik.

Van de expositie is een catalogus uitgebracht.

extra:

Toen Candace Charlton (Zuid-Afrika), 2 dagen voor aanvang van deze expositie, hierover hoorde, wilde ze ontzettend graag nog meedoen. In het kader van de ‘kruisbestuiving’ tussen poëzie en kunst; Nederland en Zuid-Afrika is dit een bijzondere aanvulling, vandaar dat haar werk opgenomen is in deze expositie, maar niet voorkomt op de flyers en in de catalogus. 
Zij heeft de gevoelens van Ingrid Jonker verbeeld in 3 (zelf-)portretten.