Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
de detective
Catrinus Spinder
5 september 2013 t/m 12 oktober 2013
'the painting detective'

De titel van de expositie knipoogt naar de Britse tv-serie uit eind tachtiger jaren. De onconventionele, onverwachte beelden zijn een mogelijk verband tussen beiden.
Van de kijker wordt enig speurwerk gevraagd om details en kleine grapjes die in het werk verborgen zitten, te ontdekken. Spinder is voor deze tentoonstelling 'als een detective' op zoek geweest naar nieuw toe te passen materialen.
Zo is er bijvoorbeeld werk tot stand gekomen met gebruikmaking van het lijmpistool; de lijmdraden vormen driedimensionele lijnen die door Catrinus ook van kleur zijn voorzien. In deze expositie is de stap van dit platte- naar het ruimtelijke werk van Spinder een logische. Beide soorten werk zijn vertegenwoordigd.
Voor veel van z'n schilderijen heeft Spinder aluminiumfolie als ondergrond gekozen. De spiegeling/schittering van het materiaal heeft hij uitgebuit door delen onbewerkt te laten.
De Friese cultuur en natuur spelen weer een belangrijke rol in zijn werk, evenals het portret in een ruime zin des woords.