Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
stelsels
Annelies Alewijnse
24 oktober 2013 t/m 16 november 2013
Innig

Kunstenaarsboeken vormen een even oud als bijzonder genre. De geschiedenis ervan gaat eeuwen terug: originele boeken of boeken met een kleine oplage, die op zichzelf een kunstwerk vormen. Innig van Annelies Alewijnse, dat zaterdag 26 oktober verschijnt bij uitgeverij Philip Elchers, is zo'n kunstenaarsboek, en de originelen ervan zijn vanaf 24 oktober te zien in Galerie Artemisia in Leeuwarden.

Innig is een boek waarin innerlijke werelden op poëtische en beeldende wijze samenkomen:
‘Jij, woud van vruchtdragende bomen en ik, de wind die bomen doorwoelt. Die waait over het water, het lauwwarme water. Waar druppels over jou fluisteren en verdwalen in het labyrint dat alles streelt.’

Innig omvat twee werelden, innerlijke landschappen, die mengen, in elkaar overgaan, waarin het niet meer duidelijk is waar de een ophoud en de ander begint. Wonderlijke, ontroerende binnenwerelden die liefdevol zijn vormgegeven in collages van beeld en tekst.

Poëzie en beeld vloeien in elkaar over en houden elkaar in evenwicht, in combinaties die soms vreemd en pijnlijk, dan weer opwindend aandoen, maar altijd teder en troostrijk aanvoelen.

Innig is opgebouwd uit beeld- en tekstfragmenten, afkomstig uit boeken, kranten en tijdschriften, teksten en beelden die de kunstenaar raakten en de potentie in zich hadden te fungeren als grondstof voor deze collages. Met de liefde en respect voor dit reeds bestaande, wonderschone materiaal schuift Alewijnse net zo lang totdat er werelden ontstaan waarin zij geluk en verlangen herkent. 

Innig (2013)
De uitgave verschijnt in een eenmalige oplage van slechts 200 exemplaren, waarvan de eerste 25 de luxe editie vormen. De uitgave zelf bevat geen expliciete titel en auteursinformatie en is in die zin volkomen tekstloos. De enige tekst is te vinden op het speciale inpakblad waarin het boekje verpakt is.

standaardeditie           € 19,00
luxe editie                   € 95,00