Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Ina Fekken
Ina Fekken & Cobi Leentjes
9 januari 2014 t/m 15 februari 2014
papiersneden & objecten

De eerste expositie van 2014 toont het werk van Ina Fekken en Cobi Leentjes.

Ina Fekken is een pessimistische romanticus. Haar vitrine kastjes lijken op het eerste gezicht lieflijk en zonder gevaar, maar zijn het bij nadere beschouwing niet.  De papiersneden, waarmee ze zijn gevuld,  hebben dat fragile, damesachtige versieren. Ina Fekken vindt dat gegeven ideaal om ons in de luren te leggen. Contrast speelt een belangrijke rol. Haar werk heeft meestal geen vrolijk onderwerp. Het kleine kastje verondersteld intimiteit, maar de inhoud is verontrustend. Ze speelt met gelaagdheid,  lichtinval, schaduw.

Cobi Leentjes scant gebruikt materiaal op de mogelijkheden van vervorming, en heeft daarbij een voorkeur voor materiaal dat van zichzelf niet zo ‘sexy’ is. Met haar objecten wil ze materiaal uit ‘een zekere anonimiteit’ laten ontsnappen.
Zo zijn voor deze expositie de jaloezieën in beeld gekomen. De horizontale lamellen hangen strak in het gelid voor het raam, maar eenmaal gedemonteerd kan het tot een wanordelijke berg materiaal verworden. 
Dit wanordelijke daagt uit tot speelse en ongedwongen omgang met het materiaal,  maar in Leentjes werkwijze begint ze onmiddellijk met opnieuw rangschikken. Door een arbeidsintensief proces van vouwen, ordenen, stapelen en verbinden komt het moment dat intuïtie en toeval samenvallen in ‘iets dat werkt’. 
De objecten zijn losgezongen van het basismateriaal en roepen vervreemding op. De ritmische objecten zijn tegelijkertijd geometrisch en organisch. Als kijker wordt je gemakkelijk gegrepen door de details van de constructie.