Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Nacht
Annemiek Vos
20 februari 2014 t/m 29 maart 2014
'sfeer, licht en lucht' nieuwe werken

 Voor de expositie ‘sfeer, licht en lucht’  heeft Annemiek Vos een aantal nieuwe schilderijen gemaakt. Het getoonde landschappelijke werk valt in twee thema’s onder te verdelen.

Het eerste thema grijpt terug op een oude liefde, nl gestapelde huizen. In Vos oudere werk ging ze daarbij uit van haar eigen fantasie. Dat resulteerde in ritmische composities, die qua beeld plat waren maar wel uitgesproken van kleur. In de nieuwe werken zijn bergdorpen op Mallorca haar onderwerp. In deze schilderijen gaat het ook over ritmiek, maar nog meer over atmosfeer en licht.

Het tweede thema is 'lucht'. Vorig jaar reed Annemiek vele malen van Groningen naar Leeuwarden, omdat haar moeder daar in het ziekenhuis lag. Tijdens deze ritten stond ze elke keer weer verbaasd over de weidsheid van het landschap en de hoge luchten. Geïnspireerd door dit gegeven heeft ze een aantal kleinere schilderijtjes gemaakt met hoge luchten. Een artistieke vraag die ze zich hierbij stelde was: “Kun je op een klein formaat ook die  weidsheid suggereren?” Ook zijn er een paar grotere werken met dit onderwerp te zien.