Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
dijklandschap
Jeannette Heman
14 juli 2014 t/m 6 september 2014
'over de dijk'

expositie op lokatie:
in het atrium van de Friesland Zorgverzekeraar,
Harlingertrekweg 53, 8913 HR Leeuwarden, openingstijden: ma t/m vr 8.30 - 17.00 uur

Jeannette Héman is in Amsterdam geboren en heeft  er lang gewoond. In Haarlem volgde ze een opleiding bij Ateliers 63. Toe ze naar Friesland was verhuisd, is ze afgestudeerd aan de kunstacademie Vredeman de Vries.

Haar kennismaking met Friesland met zijn ruimte en vergezichten was een geweldige ervaring. Het landschap maakte een grote indruk op Jeannette en is een bron van inspiratie voor haar werk geworden. Enkele jaren geleden is ze ook dijken gaan schilderen, zowel oude binnendijken als zeedijken die strak boven het vlakke land uitsteken en tegelijkertijd een markant onderdeel van dat landschap vormen. In een vloeiende beweging scheiden ze land en water.

De landschappen die Héman schildert zijn diffuus. Ze laat onderdelen van het landschap oplichten en andere 'wegdromen', zodat je een 'verdroomd' geheel krijgt en je nog een keer moet kijken wat werkelijkheid en fantasie is. Het landschap intrigeert, omdat het steeds weer verschillend is. Eigenlijk is dat de overeenkomst met de portretten, die ze ook schildert. Net als het landschap zijn ook menselijke gezichten steeds weer boeiend. Je kunt in landschappen en in portretten van mensen beide stemmingen en sfeer uitbeelden.

Jeannette Héman schildert met olieverf of tempera op hout of linnen.