Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
dreamlibben
Annagreet Hoogeland
4 september 2014 t/m 11 oktober 2014
Ivich langstme - Eeuwig verlangen

In de serie "Ivich langstme" toont Annagreet Hoogeland pinholefoto's die het verlangen van de rusteloze ziel verbeelden. De serie is geïnspireerd op het werk en leven van de Friese schrijver en dichter Slauerhoff.

Nooit eerder liet Hoogeland personen een hoofdrol spelen in haar pinholefoto's. Zij vertellen hun verhaal in deze foto’s, verbeelden het verlangen. Het verlangen naar de zee, verre oorden en avontuur. Maar ook het verlangen naar een geliefde, of het verlangen naar de vrijheid om eigen keuzes te maken. Naast deze portretten laat de fotograaf ook beelden zien van het weidse, het oneindig verre en het overweldigende van de natuur.

Zowel door haar onderwerpskeuze alsook door de wijze van fotograferen sluit Hoogeland aan op de grote thema’s in het werk van Slauerhoff.

Ze hanteert bij haar pinholefoto’s belichtingstijden van een halve seconde tot enkele minuten. Door de tijd te nemen zijn de beelden dromerig en van een ingehouden verwachting op wat gaat komen. Alsof de wereld even stilstaat. Dit levert tijdloze, verstilde beelden op.