Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Frans Beelen
Frans Beelen, Gerda Maas & Matty de Vries
20 november 2014 t/m 20 december 2014

Frans Beelen
Frans Beelen maakt opvallende sieraden van textiel waarin ze ook materialen als (half)edelstenen, schelpen en ander vindmateriaal verwerkt. De sieraden  zijn zacht en ze voegen zich naar het lichaam. Je past ze als een kledingstuk en kijkt of de vorm en de kleur bij je huid, ogen, haren , postuur en  jouw manier van kleden passen. Als dat matched, lijken de sieraden speciaal voor jou gemaakt te zijn.  Frans’ sieraden zijn er in de eerste plaats om de draagster te behagen, de toeschouwer mag meegenieten.

De sieraden vallen onder ‘slow-art’. Frans noemt het ‘slow’ vanwege het werkproces: vaak begint ze aan een sieraad en laat het daarna een tijdje liggen om ernaar te kijken: wat moet erbij? Of moet er juist wat afgeknipt of afgezaagd? In dit rijpingsproces krijgt het sieraad de kans te groeien, zichzelf te ontwikkelen, totdat zich de juiste vormgeving aandient. (totdat ze uiteindelijk de juiste vorm gevonden heeft). Zo ontstaan unica ’s in haar handschrift met een eigen karakter en identiteit. 
Ze noemt het ‘art’ omdat ze als zelfstandig object de moeite waard zijn om lang naar te kijken, als landschapjes waarin je kan ronddwalen. Maar deze art-kwaliteit gaat nooit ten koste van de draagbaarheid.

Gerda Maas
Gerda Maas exposeert voor het eerst bij artemisia. Ze werkt met het materiaal polymeer, waarmee ze  haar eigen, unieke techniek heeft ontwikkeld. Zij boetseert het, kleurt het en/of voorziet het van een 23 karaats bladgoud vergulding. Het polymeer kan gecombineerd worden met andere materialen zoals, garens, metaaldraad, spelden. 
Vaak werkt Maas  vanuit diverse onderwerpen maar voor deze expositie haalde zij haar inspiratie voornamelijk uit zwermen. Zwermen (net geboren) spinnen, vogels, vlinders en mensen.. Uit een mooi verhaal over schimmels in een vakantiehuisje (bron: Geja Broers) die zich verplaatsten als een zwerm en uiteindelijk spinnen bleken te zijn haalde Gerda veel inspiratie voor haar nieuwste werk: de ‘Aranea’ serie. De spinnen kwamen van alle kanten op haar af, mensen stuurden foto's van nesten spinnen en anderen deden een cursus om van hun spinnenangst af te komen! 
De Aranea serie begon met kleine, geabstraheerde spinachtigen om te verworden tot harige zwermen.

Gerda Maas‘ collectie omvat zowel twee als drie dimensionaal werk. Door in series te werken komen veel vormaspecten aan bod. Keer op keer blijken kleine verschillen van grote invloed te zijn en te leiden tot nieuwe inzichten…..
Het ultieme doel is een oogstrelend object waar men niet op uitgekeken raakt.

Matty de Vries
Matty de Vries’ olieverfschilderijen ademen kleur, sfeer en stilte uit. Het zijn bijna doorzichtige beelden van landschappen waarin tijd een andere dimensie krijgt, waarin je kunt wegdromen en rondwandelen en waarin je later nog niet eerder geziene beeldelementen gewaar wordt. Matty ’s  kleurgebruik is de laatste jaren soberder geworden, ze past meer aardetinten toe. De Vries schildert op diverse ondergronden, de structuur daarvan speelt een rol in het werk. Ook beïnvloedt ze de textuur door er b.v. katoen op te plakken. Natuur, dieren, een huis; dit zijn onderwerpen die ze in haar schilderijen  verwerkt. Tekenachtig en  eenvoudig van vorm krast ze die in de verf. Haar boeken voor kinderen en volwassenen zijn door haar geschreven en geillustreerd, een feest om te lezen en te bekijken.