Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Wianda Keizer
Wianda Keizer & Ans Schuiling
26 februari 2015 t/m 28 maart 2015
de ruimte verbeeld...

In de duo expositie ‘de ruimte verbeeld…..’ tonen Wianda Keizer en Ans Schuiling nieuw werk.

Wianda Keizer is in haar ruimtelijke werk op zoek naar schoonheid, naar ruimte, naar eenvoud, naar iets wat raakt. De werken spreken voor zich, ze zijn wat ze zijn, in al hun bescheidenheid, ontstaan uit liefde voor de materie en met oog voor structuur en huid. De eenvoud van een lijn: de horizon, het verticale; de boom, maar ook de lijnen in de architectuur, met zijn gelaagdheid, structuur en herhaling zijn geliefde 'voor-beelden' voor haar.
Wianda’s manier van werken is intuïtief:  uitgaande van materiaal en idee groeit het beeld naar zijn uiteindelijke vorm

Ans Schuiling bewondert de schoonheid van sporen in de tijd. In het kale stoere landschap van het Noorden worden vooral in de winter zachte patronen zichtbaar. In haar nieuwste werk probeert ze die fascinatie over te brengen door stille, lege ruimte bloot te leggen in hout. De textuur van het hout, bepaald door de anatomische structuur, de breedte en regelmatigheid van de groeiringen, vormen het uitgangspunt. Daarbij maakt Ans subtiel gebruik van verschillende materialen als ei-tempera, olieverf, bijenwas en batist. 
Haar werk is een zoeken naar spanning tussen materiaalgebruik, ritme en abstractie. Handschriftelijke lijnen, textuur en de huid van het schilderij dragen bij aan verstilde beelden, die hun oorsprong vinden in het lege landschap van het noorden.