Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Ik dans
Cisca Poldervaart
8 september 2016 t/m 16 oktober 2016
'ik val........nee ik dans'

De etsen van Cisca Poldervaart worden bevolkt door vogels, honden, vissen en menselijke gestalten die zich lijken te voegen naar elkaar en naar het kader waarin zij zijn gevat. Het werk ontstaat terwijl ze tekent, met als uitgangspunt ontroerende en dansende lijnen.
Cisca: ‘Tekenen deed ik altijd al graag. Op een dag zei iemand: ‘Misschien is etsen iets voor jou.’ Dat was 22 jaar geleden. Cisca volgde een cursus bij werkplaats Kapitaal in Utrecht en is er sindsdien niet meer weggegaan. ‘Ik zet lichtheid tegenover zwaarte. De ontroering zit in het kwetsbare en onhandige van mijn figuren. Iedereen mag zich van zijn onhandige kant laten zien.’ Een troostrijke en hoopgevende gedachte, die wat lucht geeft en je doet glimlachen als je naar haar beelden kijkt, ondanks de indringende zwarte lijnen en het enge van het kader.

Cisca wil graag het gedicht ‘Een Meisje’ van Toon Tellegen opnemen in dit persbericht en deze expositie, omdat het verwoordt wat zij in beelden probeert te vangen: ‘Het past helemaal bij mij. Bij mijn leven, mijn werk en bij mijn manier van lijnvoering tijdens het tekenen.’

EEN MEISJE

Ze wacht
Nee, denkt ze, ik wacht niet,
ik dans.

Ze danst,
ze danst met lange, ranke passen
langzaam en aandachtig,
ze houdt haar ogen dicht,

ze danst door deuren en door ramen
en door lange lankmoedige dagen-
hout, glas en uren vallen in splinters rond
haar neer-

telkens als ze niet meer kan
en bijna, bijna valt,
denkt ze: Ik?
ik val niet, ik dans.               

Toon Telligen
Uit: Kruis en munt
Querido/Poetry International,
Amsterdam/Rotterdam 2000

Deze tentoonstelling is in het kader van de maand van de grafiek. In het derde weekend (15 en 16 oktober) van de maand van de grafiek  ligt de focus op Leeuwarden. Dat weekend wordt de expositie op zondag 16 oktober passend afgesloten met een finisage in aanwezigheid van de kunstenaar. Om 15.00 uur vertelt Cisca over haar werk.