Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Mattie van der Veen
12 februari 2003 t/m 22 maart 2003
De vrouw in het licht
Op 8 maart zal internationaal de 'Dag van de vrouw' gevierd worden. In dit kader brengt Artemisia in Kunstzaken de expositie 'De vrouw in het licht'. In deze expositie is het nieuwste werk te zien van de Friese kunstenares Mattie van der Veen. De vrouw in al haar hoedanigheden vormt vrijwel altijd het onderwerp van haar pastels.

Mattie van der Veen studeerde in 1998 af aan de Groningse Academie Minerva. Sinds haar afstuderen heeft zij zich gespecialiseerd in de pasteltechniek. Hierover zegt zij:

"Met dit materiaal kan ik mijn fascinatie voor het licht en dan met name het sacrale in het contrast tussen licht en donker optimaal vormgeven.

De zachtheid van het pastelmedium pas ik toe in een strakke tekendiscipline, maar met de detaillering van realistisch olieverfschilderen.

Een individuele beeldtaal en techniek zijn belangrijk voor mij. Door kleurgebruik en enscenering probeer ik een bepaalde verstilling en intimiteit op te roepen in mijn werk. Meisjes en vrouwen, jong, oud, naakt of gekleed zijn daarbij meestal het onderwerp."