Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Gerard Boersma
14 oktober 2004 t/m 20 november 2004
stille momenten in hectische tijden
Gerard Boersma's werk laat zich kenmerken door verschillende thema's; cultuur en maatschappij spelen een duidelijke rol.

In eerste instantie gaan zijn schilderijen over "discommunicatie". De mensen die hij afbeeldt zijn dicht bij elkaar, maar hebben tegelijkertijd niets of weinig met elkaar. Zij lijken allemaal verzonken in hun eigen wereld en zijn zich niet of nauwelijks bewust van de anderen om hen heen. Deze situaties spelen zich af in de moderne samenleving, waarvan dan ook elementen in zijn schilderijen terug te vinden zijn.

Daarnaast gaat het werk van Gerard over existentiële eenzaamheid. Dan schildert hij mensen die ergens alleen staan te wachten. Door de plaatsing van de persoon in de openbare ruimte, zoals bijvoorbeeld bij de bushalte, de pinautomaat en het stoplicht en door het gebruik van rugfiguren ( mensen vanachter weergegeven), roepen deze schilderijen een gevoel van afstand op.

De schilderijen worden gemaakt met acryl op paneel en kenmerken zich door een sterk licht-donker contrast. De weergave van de voorstellingen is in de loop van de laatste jaren steeds realistischer geworden.