Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
p.m. PaPa (Paul Andringa / Michel Pol)
25 november 2004 t/m 6 januari 2005
oud geloof, nieuwe liefde

PaPa

LEEUWARDEN - Paul Andringa en Michel Pol kunnen het goed met elkaar vinden en ze zagen ook in hun beeldend werk overeenkomsten. Dat heeft geleid tot een experiment in samenwerking en de resultaten daarvan zijn nu te zien bij Artemisia in Kunst zaken in Leeuwarden. Andringa exposeert regelmatig, Pol treedt minnder vaak voor het voetlicht, hij signeert zijn werk met PolArt.
Onder de naam PaPa maakten beiden een bonte serie gemengde technieken op doek en papier, ruimtelijke assemblages en wandobjecten waar ze om beurten aan werkten. Op de expositie is ook beider 'eigen' werk te zien. Andringa en Pol laten zich inspireren door oude, nutteloze voorwerpen, toevallige vondsten en persoonlijke herinneringen.
Daar gaan ze heel intuïtief mee om en dat leidt tot verrassende beelden die rijk zijn aan associatiemogelijkheden. Andringa's werk is vooral ingetogen en poëtisch, terwijl Pol in zijn vorm, kleur en schrift veel feller en expressiever is.

Het PaPa-werk is bont, speels en vindingrijk. Het Is vrolijk, af en toe licht erotisch, soms symbolisch met een knipoog. De ene keer overheerst Pol een beetje, de ander keer Andringa., Het heeft niet de zeggingskracht die beider 'eigen' werk wel heeft. Daarvoor zie je er te veel aan af dat beide kunstenaars worstelden om ondanks de ander hun eigen beeldtaal vast te houden.            -
Artemisia in Kunstzaken, Leeuwarden. Tot 7 Januari.
Geopend: do 13.30-17, vr en za 12.30-17 uur.
                       

JOHANNA SCHUURMAN'