Gespecialiseerd in Noord-Nederlandse kunst
Zowel gerenommeerde - als talentvolle jonge kunstenaars
Gevarieerde (verhuur)collectie met nadruk op figuratie
Naast schilderijen, tekeningen en grafiek omvat de
collectie ook sieraden en op bescheiden schaal sculpturen
Hans Oosting
24 november 2005 t/m 31 december 2005
Palimpsest
Een palimpsest is een perkament waarvan de schriftuur meermalen is afgeschuurd, waarna ze telkens werd overschreven. In een palimpsest schemeren meerdere leesbare lagen plaatselijk nog door elkaar heen.

Een landschap is eigenlijk een soort palimpsest; een landschap wordt ook gevormd doordat lagen verdwijnen en andere eroverheen groeien of door mens/natuur worden aangebracht. De ontstaanswijze van het landschap laat zich ontdekken door te kijken naar deze lagen.

De schilderijen van Hans Oosting zijn ook palimpsesten. De ontstaanswijze van de schilderijen is verwant met de ontstaanswijze van de landschappen, die Hans als onderwerp heeft. Het zijn verwijzingen naar het continue veranderingsproces van het Nederlandse landschap. Ze zijn opgebouwd uit meerdere lagen. Sommige schilderijen zijn opgezet als impressionistische werken, maar door delen weg te schuren en over te schilderen hebben ze een totaal ander uiterlijk gekregen.

Zijn schilderijen bestaan uit meerdere (transparante) lagen. Hans bouwt zijn werk op met behulp van zand en acrylpasta. Zo ontstaat een gevarieerde oppervlaktestructuur.